Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Vær med, når vi stiller skarpt på nye politiske signaler og forventninger til en offentlig sektor, der står på kanten af ny ledelse, nye generationer og ny teknologi.
1 dag
8.30 til 16.15
Hvordan frisætter vi ressourcer, styrker tilliden og skaber en offentlig sektor, der er ruster til fremtidens udfordringer? På ’Forvaltningskonferencen 2025’ går vi lige til sagens kerne, når vi samler politikere, forskere og embedsfolk i et ærligt forum – hvor der tales uden filter og tænkes stort.
Årets program er spækket med højaktuelle temaer, der stiller skarpt på, hvad morgendagen bringer:
Vi går tæt på et embedsværk, der balancerer mellem politisk lydhørhed, faglig selvstændighed og forandringer drevet af nye strukturer, nye generationer og ny teknologi. Med AI-værktøjer i hænderne stiller borgerne skarpe krav og matcher forvaltningens ekspertise. Er vi klar til at håndtere det nye magtforhold i dialogen med borgerne?
På konferencen får du oplæg af:
Du bliver ledt gennem dagen af de erfarne moderatorer Jacob Rosenkrands og Claes Nilas. De sikrer en dynamisk og ærlig diskussion, når vi dykker ned i afbureaukratisering, generationsbrobygning og morgendagens forvaltning. Alt sammen med fokus på at gøre embedsværket klar til de udfordringer, der venter.
Er du en del af den offentlige sektor, enten som medarbejder eller leder i stat, region eller kommune? Så er det her konferencen, du ikke må gå glip af. Tilmeld dig, og vær med til at forme fremtidens offentlige sektor.
Tilmeld jer 3 kolleger, og betal kun for 2. I skal tilmelde jer samtidig eller samme dag for at få rabat. Gælder til og med 28. marts.
Registrering og let morgenmad
Claes Nilas og Jacob Rosenkrands sætter scenen
9.15
Frisættelse af den offentlige sektor – hvad er succeskriterierne, og hvem får gavn af den?
Er frisættelse af den offentlige sektor et opgør med statens kontrol, mere frihed til lokale ledere og medarbejdere eller større valgfrihed for borgerne? Vær med, når vi ser på, hvad succeskriterierne er, og hvem der får gavn af frisættelse.
Økonomiminister Stephanie Lose åbner konferencen og deler tanker om, hvordan visionen om frisættelse kan blive til virkelighed.
9.40
Embedsværket er meget bedre end sit rygte!
Den offentlige sektor er i konstant udvikling, og ministeriernes fokus har ændret sig. Formår embedsværket stadig at balancere mellem politisk lydhørhed og faglig selvstændighed? Og hvordan navigerer embedsfolk i en kompleks virkelighed, hvor systemtænkning og styringskrav fylder stadig mere og mere?
Mød professorerne Jørgen Grønnegård Christensen og Peter Bjerre Mortensen, der med skarpe analyser og dyb indsigt stiller skarpt på, hvordan vi sikrer, at embedsværket forbliver demokratiets solide fundament.
Bliv inspireret til at reflektere over din egen plads i det offentlige maskinrum, når vi inviterer til debat om, hvem der egentlig styrer Danmark – politikerne eller embedsværket. Hvem trækker i trådene, og hvad betyder det for vores demokrati?
Du møder:
Pause
10.50
Generationsledelse: brobygning i en mangfoldig arbejdsstyrke
Hvordan sikrer vi, at den offentlige forvaltning både kan fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere til at løse fremtidens opgaver? Hvordan skaber vi balance mellem generationerne på arbejdspladsen og vender forskelligheder til styrker i stedet for kløfter?
Karen Christina Spuur, ekspert i generationsledelse, og Thomas Hjortenberg, direktør i Skattestyrelsen, deler skarpe indsigter og praksisnære erfaringer fra kommuner, regioner og offentlige forvaltninger.
Sammen stiller de skarpt på konkrete dilemmaer, der udfordrer forvaltningen:
Få konkrete værktøjer, der bygger bro mellem seniorernes erfaring og de unges nytænkning og sikrer, at alle generationer trækker i samme retning.
Du møder:
11.45
Borgerne væbnet til tænderne – er den offentlige sektor klar til AI?
Hvordan vil dialogen mellem borgere og den offentlige sektor forandre sig, når borgerne er udstyret med AI-værktøjer, der matcher de offentlige jurister og økonomer? Generativ AI kan skabe høringssvar og borgerhenvendelser på et niveau, som tidligere var forbeholdt eksperter. Er den offentlige sektor gearet til at håndtere et skift i magtbalancen?
Vi tager fat på debatten, der mangler: Hvordan kommer generativ AI til at påvirke den helt grundlæggende dialog mellem borger og myndighed? Og hvad gør vi, når ressourcerne på embedsværkets side af bordet er begrænsede? Med konkrete cases og live-demos går vi langt videre end effektivisering og ser på de dybere konsekvenser af AI – for magtforholdene, samarbejdet og den offentlige sektors rolle i et nyt landskab. Det her er ikke bare fremtiden – det er nu. Er I klar?
Du møder:
Frokost
13.15
Hvor meget skal vi egentlig arbejde?
Medierne er fyldt med historier om folk, der hopper af hamsterhjulet, skifter lederstillinger ud med mere balance eller sparer op til lange orlovsperioder med familien. Er der nærmest et oprør på vej mod at arbejde? Og har vi råd til, at fremtidens offentligt ansatte arbejder mindre og lever livet mere? Hvor fleksibelt kan vores arbejdsliv blive, når vi dagligt skal levere på arbejdspladsen?
Vær med, når vi debatterer: Skal fremtidens offentligt ansatte arbejde mindre? Og hvad betyder det for velfærdssamfundet?
Du møder:
Kaffepause
14.20
WORKSHOP: Kræver vilde problemer vilde løsninger?
Klimakrisen og unges mistrivsel – hvordan løser vi samfundets mest presserende og komplekse udfordringer? INVI har udviklet en model, der tager livtag med tidens vilde problemer og tilbyder konkrete løsninger, der matcher behovene i dag. Få et unikt indblik i, hvordan vi kan tackle nutidens største udfordringer i den politiske arena. Er denne metode fremtidens vej til innovation i den offentlige sektor? Eller kræver morgendagens udfordringer, at vi tænker endnu mere radikalt?
Deltag i en workshop, der sætter fokus på innovative veje til at håndtere alt fra klimahåndtering til unges trivsel. Diskussionen er åben – fremtiden formes af de valg, vi træffer nu.
Du møder:
15.15
Fremtiden kalder – sig farvel til ’styr på sagerne’
Sig farvel til ’styr på sagerne’ og godmorgen til ’at styre sagerne’. Med sit skarpe blik for trends og fremtidens uundgåelige udviklinger runder fremtidsforsker Anne Skare Nielsen konferencen af med et inspirerende og muntert oplæg, der minder os om, at verden ikke er af lave – den er ved at blive lavet. Verden har altid været ’under construction’. Den eneste grund til, at den er et rart sted at være, er, fordi gode mennesker prøver at gøre den en lille smule bedre, end den var i går.
Anne Skare Nielsen samler dagens mange indtryk og trends og sender os ud med smil på læben og enkle, visionære huskeregler, der kan hjælpe os med at forme en fremtid, vi kan være stolte af. For hvad kræver det egentlig at gå forrest og bygge morgendagens samfund? Glæd dig til at afslutte dagen med et oplæg, der både motiverer og udfordrer – og få konkrete værktøjer til at tage de første skridt.
Du møder:
Claes Nilas og Jacob Rosenkrands runder konferencen af
Tak for i dag og på gensyn
Hvem møder du?
Stephanie Lose
Økonomiminister
Kaare Dybvad Bek
Udlændinge- og integrationsminister
Anne Skare Nielsen
Fremtidsforsker
Thomas Hjortenberg
Direktør for Skattestyrelsen
Jørgen Grønnegaard Christensen
professor emeritus ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.
Hvem møder du?
Jørgen Grønnegaard Christensen
professor emeritus ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.
Thomas Terney
Techekspert, forfatter og ph.d. i kunstig intelligens
Peter Bjerre Mortensen
Professor i offentlig forvaltning, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
Hvem møder du?
Peter Bjerre Mortensen
Professor i offentlig forvaltning, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
Mikkel Vedby Rasmussen
Bestyrelsesmedlem, INVI – Institut for vilde probleme
Jacob Rosenkrands
Journalist
Hvem møder du?
Jacob Rosenkrands
Journalist
Karen Christina Spuur
Ledelseskonsulent og tidl. lektor i ledelse, organisation og kommunikation på Cphbusiness
Kristian Weise,
Bestyrelsesmedlem, INVI – Institut for vilde probleme
Claes Nilas
Direktør, Hjemrejsestyrelsen
Hvem møder du?
Claes Nilas
Direktør, Hjemrejsestyrelsen
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.