Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Du har først en fuld diplomuddannelse i ledelse, når du har skrevet afgangsprojekt. Få indblik i metode- og videnskabsteori og individuel vejledning.
2 x 0,5 dage
Begge dage 13.00-16.30
Modulet er en del af Diplomuddannelsen i ledelse
Du har gennemført og bestået de obligatoriske moduler på Diplomuddannelsen i ledelse og tre valgfrie moduler.
Du har afsluttet moduler svarende til 45 ECTS-point.
Din arbejdsplads får en leder, der:
På afgangsprojektet får du viden om de væsentligste videnskabsteoretiske retninger, analysedesign og metoder. Du bliver klædt på til at kvalificere og vurdere data, herunder reliabilitet og validitet. Gennem refleksion og øvelser udvikler du evnen til at vise overblik over udvalgte videnskabsteorier og til at forklare analytiske og metodiske konsekvenser af forskellige videnskabsteoretiske valg.
Målet er, at du kan bruge forskellige videnskabsteoretiske tilgange på en konkret problemstilling inden for det ledelsesmæssige område, og at du kan forklare, hvordan de enkelte orienteringer bidrager til at belyse en given problemstilling.
Med din nye viden kan du omsætte et empirisk udgangspunkt til konkrete ledelsesmæssige vurderinger og beslutninger gennem analyser og refleksioner.
Du får indblik i temaerne:
Opbygning
Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen.
23. januar 2025, 14.00-16.00
Workshop
Kick-off
Du deltager i to timers kickoff om dit afgangsprojekt, hvor du får inspiration til processen og indblik i de typiske indholdsmæssige overskrifter for et afgangsprojekt, og hvordan du bruger din vejleder.
31. januar 2025, 13.00-16.30
Første halve dag
Videnskabsteoretiske paradigmer
På den første halve dag får du indblik i videnskabsteoretiske paradigmer i en ledelsesmæssig og analytisk kontekst. En nuanceret tilgang til det ledelsesmæssige arbejdsfelt involverer ofte flere videnskabsteoretiske perspektiver. Du arbejder med korte cases og fortællinger, der visualiserer, at videnskabsteoretiske betragtninger ikke altid er hverken entydige eller enkle.
Dagen giver dig:
28. februar 2025, 13.00-16.30
Anden halve dag
Analysedesign, metoder og evaluering af datakvalitet
På den anden halve dag arbejder du med analysedesign og analysemetoder, og du får indblik i de muligheder, du har for at vurdere datas kvalitet. Fokus er på analyse og præsentation af kvalitative data med fokus på kondensering, kategorisering og kodning – og dermed på det eksplorative analysedesign.
Du lærer at bearbejde både kvantitative og kvalitative data, og du får indsigt i, hvordan du kan præsentere dem på en overskuelig måde.
Dagen giver dig:
Hvem møder du?
Bjarke Nielsen
Lektor, Center for Videreuddannelse, DTU
Hvem møder du?
Bjarke Nielsen
Lektor, Center for Videreuddannelse, DTU
Modulet behandler samspillet og sammenhængen mellem paradigmer, analysedesign, analysemetoder og konkret databehandling og evaluering. Udgangspunktet er to overordnede paradigmer: positivisme og konstruktivisme. Undervejs er du med til at diskutere opfattelsen af begrebet sandhed og de implikationer, en orientering mod et givent paradigme indeholder. I forlængelse af det generelle ledelsesmæssige aspekt i uddannelsen vil der være en særlig orientering mod det konstruktivistiske paradigme og de metodemæssige overvejelser, dette typisk medfører.
Undervisningen er tilrettelagt, så din praksis og faglighed kommer aktivt i spil gennem cases og praksisfortællinger, refleksioner over daglige ledelsesopgaver og udfordringer inden for det metodemæssige område.
Det siger tidligere deltagere
Gennemsnitlig tilfredshed
3.5
61 bedømmelser
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til onlineworkshoppen ’100% læring’.
På 1,5 time får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du får også fri adgang til et onlinekursus om læring på Djøfs læringsportal.
Det er vores ekstra bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurserKick-off: 23. januar 2025, 14.00-16.00
Undervisning: 31. januar og 28. februar 2025. Begge dage 13.00-16.30
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.