Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Lær at etablere complianceprogrammer, som fastholder god adfærd, integritet og tillid.
3,5 dage
Første dag 9.00
Du ønsker viden og kompetencer til at sikre, at din organisation eller afdeling kan fungere korrekt og effektivt i forhold til compliance.
Du er ansat i en offentlig organisation eller myndighed, som arbejder med eller skal arbejde med compliance.
Din arbejdsplads får en medarbejder, der:
På kurset får du en dyb forståelse af rammer, faldgruber og muligheder for compliance i en offentlig organisation. Du får værktøjerne til at identificere den relevante lovgivning og risikobilledet og du får metoder til at operationalisere din nye viden.
I løbet af kurset omsætter du værktøjer og metoder til et konkret complianceprogram, som er direkte relevant og brugbart for din organisation eller afdeling. Du lærer at implementere en struktureret og veldokumenteret tilgang til god adfærd, integritet og compliance i din egen organisation.
Juridisk direktør i Skattestyrelsen Jens Teilberg Søndergaard er gennemgående tovholder på kurset. På hvert modul får du også indlæg fra en række faglige eksperter og myndigheder.
Før start
Det skal du gøre før start
Før start reflekterer du over og nedfælder dine personlige mål og din organisations mål med din deltagelse. Refleksionerne har du med første undervisningsdag.
Du læser udvalgte tekster, fx ’Vejledningen om god adfærd i det offentlige’ og ’Kodeks VII’. Alt materiale er tilgængeligt online på Djøfs læringsportal.
11. marts 2025, 9.00-16.30
Modul 1
Grundlæggende principper og introduktion til risikostyring
Den første dag får du en introduktion til, hvad compliance i det offentlige er. Du arbejder med grundprincipperne bag reglerne for god forvaltning, som er rygraden i en bedre kultur. Dernæst kommer du igennem risikostyring i det offentlige.
Dagen giver dig:
Foruden den gennemgående undervisere møder du
29. april 2025, 9.00-16.30
Modul 2
Risikovurdering og -prioritering i complianceprogrammer
Dagen er afsat til at forstå, hvordan din organisation tilrettelægger forvaltningen af centrale risici. Du bliver trænet i at identificere, analysere og vurdere risici, hvilket er et vigtigt element i et solidt og operationelt complianceprogram.
Dagen giver dig:
Foruden de gennemgående undervisere møder du
23. maj 2025 9.00-16.30
Modul 3
Fra ord til handling – gør dine anstrengelser operationelle
Dag 3 bygger videre på arbejdet med risici og sætter fokus på, hvordan du udarbejder en compliancestrategi og implementerer et complianceprogram. Hvordan skaber du en konkret og varig adfærdsændring med hensyn til de centrale risici, som du har prioriteret på modul 2.
Dagen giver dig:
Foruden den gennemgående underviser møder du
26. august 2025, 12.00-17.00
Modul 4
Netværksdag – opfølgning på dine succeser og udfordringer med compliance
På netværksdagen følger vi op på dit arbejde med compliance i din egen organisation, og vi ser på succeser og udfordringer. Du møder også en oplægsholder med en spændende compliance-case.
Compliance er en metode til at arbejde med integritet og gennemsigtighed, der understøtter tillidsvækkende og god adfærd i offentlige myndigheder.
Et veltilrettelagt complianceprogram sikrer, at organisationen kontinuerligt overholder grundlæggende værdier, normer og regler, fx grundlæggende forvaltningsretlige regler, ’Kodeks VII’ og ’God adfærd i det offentlige’. Det kræver et tydeligt og systematisk koncept, som konkret:
Når du lærer at etablere og implementere et smidigt complianceprogram, er du med til at understøtte god og tillidsvækkende adfærd i din organisations kultur, drift og ledelse.
Flere ministerier, herunder Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet, samt Moderniseringsstyrelsen og KL støtter op om initiativet med en complianceuddannelse for den offentlige sektor.
Hvem møder du?
Jens Teilberg Søndergaard
Underviser, Vicedirektør, Folketinget
Hvem møder du?
Jens Teilberg Søndergaard
Underviser, Vicedirektør, Folketinget
Stanley Stener Nielsen
Underviser, Advokat, Director, Poul Schmith/Kammeradvokaten
Hvem møder du?
Stanley Stener Nielsen
Underviser, Advokat, Director, Poul Schmith/Kammeradvokaten
Kurset består af en række elementer, der understøtter din læring:
Jens Teilberg Søndergaard er den gennemgående tovholder på kurset, og du møder også en række gæsteundervisere, som giver dig forskellige indlæg, perspektiver og cases om compliance.
Kurset svarer til 25 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.
Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. Log på portalen fra en browser, når som helst du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviseren at kende allerede før kurset.
Det siger tidligere deltagere
Gennemsnitlig tilfredshed
4.5
38 bedømmelser
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.
På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.
Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Sammen med kurset får du fri adgang til ’Jurabiblioteket Lovgivning’ i et år fra den første kursusdag.
’Jurabiblioteket Lovgivning’ giver dig adgang til:
Med AI-assistenten får du hurtigt svar på juridiske spørgsmål og links til de steder i lovgivningen og litteraturen, som svaret bygger på. AI’en er udarbejdet af Djøf Forlags juridiske eksperter, og dens besvarelser er udelukkende baseret på forlagets udgivelser og konsolideret lovgivning.
Et års abonnementet til ’Jurabiblioteket Lovgivning’ har en værdi af 3.490 kr. ekskl. moms.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurserModul 1: 11. marts 2025, 9.00-16.30
Modul 2: 29.april 2025, 9.00-16.30
Modul 3: 23. maj 2025, 9.00-16.30
Modul 4: 26. august 2025, 12.00-17.00
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.