Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Sådan bliver du en efterspurgt sparringspartner og rådgiver i digitaliserings- og it-projekter som jurist.
3,5 dag
Første dag 9.00-16.00
Du har en juridisk baggrund og skal rådgive i digitaliseringsprojekter eller andre former for it-udviklingsprojekter i det offentlige.
Du ønsker at opgradere din indsigt i it og din forståelse af egen og andres roller i digitaliseringsprojekter. Du vil have overblik over juraen i digitale projekter fx forvaltningsret, databeskyttelse, udbudsret og kontraktsret, så du konstruktivt kan bidrage som juridisk specialist i processerne.
Din arbejdsplads får en medarbejder, der:
Kurset fokuserer på juristens rolle og juridisk rådgivning i processen i et digitaliseringsprojekt, og du får både indsigt i it-begreber, projektbegreber og de juridiske retsområder du skal have et grundlæggende kendskab til for at kunne rådgive i et it-projekt. Samlet set får du en god forståelse for, hvordan du leverer den juridiske faglighed og rådgivning, der er nødvendig for projektet.
Som jurist oplever du måske allerede, at det er væsentligt anderledes at rådgive i digitaliserings- og it-projekter end at arbejde med dine sædvanlige kernefaglige opgaver. Derfor bliver du trænet i at rådgive it-projekter, der bl.a. kræver, at du leverer på andre måder, end du er vant til og i selv at spotte, hvornår du skal involveres. Samtidig skal du være særligt opmærksom på de juridiske faldgruber i projekterne.
Opbygning:
Kursusdage: 3,5 dage fordelt over ca. 5 uger
Netværksmøder: 3 møder af 3 timer fra 17.00-20.00
4. september 2025, 9.00-16.00
Dag 1
Basal it-forståelse, moderne it, formulering af krav og tests
Første dag på kurset ’Juridisk rådgiver i digitale projekter’ giver dig et indblik i, hvordan moderne it-systemer er opbygget. Fokus er særligt på selvbetjenings- og sagsbehandlingsløsninger. Du får også en status på brug af AI til beslutningsstøtte.
På den første del af dagen får du en gennemgang af udviklingen indenfor it og de mest anvendte it-fagtermer, og du får en introduktion til forskellige typer af AI, herunder også generativ AI og ChatGPT.
Den anden del af dagen har fokus på forskellige metoder til at formulere krav og teste krav.
Dagen giver dig indblik og træning i:
5. september 2025, 9.00-16.00
Dag 2
Projektmodeller
På dag 2 får du en introduktion til forskellige projektmodeller, hvor vi stiller skarpt på koblingen til din juridiske faglighed, når du rådgiver i digitale projekter.
Dagen giver indsigt i at:
Dagen slutter med en case, hvor du træner din forståelsen for organiseringen af projekterne, og hvordan din rolle som jurist forholder sig til projektets organisering.
12. september 2025, 9.00-16.00
Dag 3
Rollen som jurist i it- og digitaliseringsprojekter
På dag 3 zoomer undervisningen ind på din rolle som jurist og fagspecialist i digitale projekter, og vi ser nærmere på samspillet mellem dig som jurist og de andre fagligheder i et it-projekt. Du arbejder med, hvordan en juridisk tjekliste kan se ud i din organisation, og hvordan du kan bruge tjeklisten til at danne bro mellem din juridiske faglighed og projektets arbejde.
Dagen giver dig indblik og træning i:
9. oktober 2025, 12.00-17.00
Dag 4
Leverandørperspektiver og opsamling på din juridiske tjekliste
Inden dag 4 tester du din juridiske tjekliste i din egen organisation. På kursusdagen samler vi op på dine erfaringer, og du får mulighed for at forbedre din tjekliste.
Du får også værdifulde leverandørperspektiver på at udvikle it-løsninger. Du får indsigt i, hvad der er på spil for leverandøren, og hvordan du kan bruge denne viden aktivt og konstruktivt til skabe værdi i alle projektets faser.
Vi kigger også fremad på de kommende netværksmøder, og du får mulighed for at spille ind med ønsker til temaer.
Dagen giver dig indsigt i:
Netværk
3 netværksmøder, hvor du kan vende dine udfordringer
Den gennemgående underviser planlægger og faciliterer netværksmøderne og inddrager din og de andre deltagernes behov og ønsker. Du har derfor selv stor indflydelse på indholdet, og vi forventer, at du bidrager aktivt, så udbyttet bliver størst mulig.
Netværksmøderne giver dig
Hvem møder du?
Britt Vonger
Juridisk chefkonsulent, Gentofte Kommune
Hvem møder du?
Britt Vonger
Juridisk chefkonsulent, Gentofte Kommune
Thomas Troels Hildebrandt
Leder af Sektionen for software data, mennesker og samfund på Datalogisk Institut, Københavns Universitet
Hvem møder du?
Thomas Troels Hildebrandt
Leder af Sektionen for software data, mennesker og samfund på Datalogisk Institut, Københavns Universitet
Jakob Rasmussen
Managementkonsulent, Questions Management Consulting
Hvem møder du?
Jakob Rasmussen
Managementkonsulent, Questions Management Consulting
Kasper Saunders Bang
Partner, Optimum IT
Hvem møder du?
Kasper Saunders Bang
Partner, Optimum IT
Du kommer igennem et intensivt metodekursus, der veksler mellem teorioplæg, praktiske øvelser, refleksion, anvendelse i egen organisation og erfaringsudveksling. Kurset ’Juridisk rådgiver i digitale projekter’ tager udgangspunkt i relevante cases, og du kommer så vidt muligt til at arbejde med dine egne cases.
Juridisk chefkonsulent Britt Vonger er gennemgående underviser, og hun faciliterer alle undervisningsdage og netværksmøderne. På dag 1 underviser desuden it-professor Thomas Hildebrandt, og på dag 2 møder du Managementkonsulent Jakob Rasmussen. På den sidste undervisningsdag får vi besøg af Kasper Saunders Bang, partner i Optimum IT.
Du skal læse ca. 50 sider som forberedelse til kurset.
Undervejs på kurset forstærker du din læring gennem forskellige læringsaktiviteter og materialer på Djøfs digitale læringsportal. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. Log på portalen fra en browser, lige når du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.
Kurset svarer til 25 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til onlineworkshoppen ’100% læring’.
På 1,5 time får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du får også fri adgang til et onlinekursus om læring på Djøfs læringsportal.
Det er vores ekstra bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Sammen med kurset får du fri adgang til ’Jurabibliotek-Lovgivning’ i et år fra den første kursusdag.
’Jurabibliotek-Lovgivning’ giver dig adgang til:
Med AI-assistenten får du hurtigt svar på juridiske spørgsmål og links til de steder i lovgivningen og litteraturen, som svaret bygger på. AI’en er udarbejdet af Djøf Forlags juridiske eksperter, og dens besvarelser er udelukkende baseret på forlagets udgivelser og konsolideret lovgivning.
Et års abonnementet til ’Jurabibliotek-Lovgivning’ har en værdi af 3.490 kr. ekskl. moms.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurserModul 1: 4. september og 5. september, 9.00-16.00
Modul 2: 12. september 2025, 9.00-16.00
Modul 3: 9. oktober 2025, 12.00-17.00 - startende med frokost.
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.