Kursus

Ledelse af implementering

Valgfrit modul – Hvorfor er det så svær at implementere fx en ny strategi eller arbejdsproces? Få indsigt og redskaber til at lykkes bedre med implementering i din organisation.

Hvem kan deltage?
Både for medlemmer og ikke-medlemmer
Pris
13.950 kr. ekskl. moms
Varighed

3 dage

Alle dage 9.00-16.00

Modulet er en del af Diplomuddannelsen i ledelse

Er modulet for dig?

Du arbejder med eller har ansvar for implementering af forskellige tiltag i din organisation. Du kan både være beslutningstager eller stå for den praktiske implementering.

Det er en fordel, hvis du står midt i eller over for en implementering, da du i løbet af undervisningen kommer til at arbejde med din egen case.

Du kan tage ’Ledelse af implementering’ som en del af Diplomuddannelsen i ledelse, men du kan også tage modulet alene.

Det får du

  • indsigt i, hvad der sker under en implementering
  • redskaber til at kunne analysere og planlægge en implementering
  • viden til at udvælge de mest passende værktøjer til implementering
  • indsigt i forskellige måder at arbejde med implementering på
  • sparring og feedback på konkrete implementeringsudfordringer.

Det får din arbejdsplads

Din arbejdsplads får en leder, der:

  • kan stå i spidsen for en implementeringsproces
  • kender og kan håndtere potentielle udfordringer i en implementering
  • går strategisk, analytisk og struktureret til en implementeringsproces
  • har indsigt i og kan håndtere modstand mod forandringer.

Modulets indhold og forløb

På modulet ’Ledelse af implementering’ bliver du i stand til at analysere, planlægge og håndtere de forskellige dimensioner af en implementering.

Du får indblik i temaerne:

  • Den instrumentelle, den fortolkende, den politiske, den legitimerende og den oversættende dimension af en implementering
  • Styrker, svagheder og grundlæggende antagelser inden for de enkelte dimensioner
  • Værktøjer inden for de enkelte dimensioner
  • Modstand mod implementering af nye tiltag
  • Roller i en implementering.

Opbygning

  • Undervisningsdage: 3 dage
  • ECTS-point: 5 ECTS-point

Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen. Få et overblik over Diplomuddannelsen i ledelse.

  • 31. oktober 2025, 9.00-16.00

  • 14. november 2025, 9.00-16.00

  • 28. november 2025, 9.00-16.00

Hvorfor lære om implementering?

Organisationer bruger mange ressourcer på at udvikle fx en reform, en strategi, et it-system eller et andet tiltag, men ofte går det ikke som planlagt, når vi rammer implementeringsfasen. På dette valgfrie modul kan du få et dybere indblik i, hvad det vil sige at implementere noget, og hvordan du kan arbejde med implementering, så organisationen får mere ud af de ressourcer, I allerede anvender. Modulet er relevant for dig, uanset om du er en af dem, der beslutter, hvad I skal implementere, eller om du er en af dem, der udfører implementeringen i praksis.

Hvem møder du?

Søren Obed Madsen

Ph.d. og lektor på USN

Modulets form

Diplomuddannelsen i ledelse har et stærkt fokus på at skabe transformativ læring gennem aktionslæring. Ny forskningsbaseret teori bliver kombineret med øvelser i at praktisere lederskab og evnen til at eksperimentere med lederskabet i egen praksis.

Resultatet er et bæredygtigt grundlag for at anvende det lærte i egen organisation. Eksamen er en del af den transformative læringsproces, hvor du også bedømmes på dine kompetencer i praksis. Eksamen involverer derfor eksperimenter fra din egen organisation, der gør det muligt at vurdere, hvad du kan, og ikke kun, hvad du ved.

Modulet ’Ledelse af implementering’ udvider din forståelse af, hvad det vil sige at implementere, og udvider derfor også dine handlemuligheder. Undervisningen tager udgangspunkt i en tæt kobling mellem teori og praksis, hvor vi lægger op til, at du anvender de teoretiske begreber til at analysere egen praksis og identificere nye handlinger. Undervisningen inddrager dine egne erfaringer samt din undren og faglighed i forhold til at skabe refleksioner, indsigter og nye løsninger på kendte udfordringer.

Gratis Læringsworkshop

Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.

På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.

Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.

Fortæl mig mere om ’100% læring’

Praktisk information

Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.

Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurser

Få ny viden og inspiration


I Djøfs kalender kan du finde en lang række af faglige og sociale arrangementer, kurser og netværksgrupper, der handler om alt fra personlig udvikling, aktuelle samfundsemner, lovændringer, ledelse, trivsel og meget mere. Skal du med?