Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Med mediation kan du løse konflikter effektivt, billigt, holdbart og til alles tilfredshed.
3 dage
Alle dage 9.00-16.00
Du ønsker at mægle effektivt og professionelt i andres konflikter som tredjepart gennem mediation, rådgivning og vejledning.
Du er fx leder eller koordinator af tværfaglige teams, praktiserende advokat, forhandler eller jurist, der ønsker en alternativ tilgang til konfliktløsning, eller du er konsulent, der skal navigere i andres konflikter.
Din arbejdsplads får en medarbejder, der:
Mediationskurset giver dig en både teoretisk og praktisk indføring i området for alternativ konfliktløsning gennem tredjepartsintervention. Du arbejder med metoder og de værktøjer og virkemidler, en konfliktmægler/mediator bruger. Teoretisk får du indblik i forskellige modeller og alt fra hverdagskonflikter til højkonfliktsager. Du får den optimale kombination af teoretisk viden og praktisk kunnen, som sikrer et højt niveau for din læring.
Når du interagerer løbende med fx medarbejdere, kunder, medlemmer og klienter, er din styring af mediationsprocessen afgørende for de resultater, du skaber. Du kan fx opnå bedre forhandlingsresultater med viden om processens betydning, du kan skabe motivation og effektivitet gennem din konstruktive og rettidige tilgang til konflikter, eller du kan få flere tilfredse klienter ved at bruge mediatorens værktøjer.
Før start
Det skal du gøre inden start
Før start udfylder du en test og et spørgeskema, hvor du forholder dig til en konflikt. Dine svar bliver løbende inddraget på kurset.
28. oktober 2024, 9.00-16.00
Dag 1
Mediation – paradigmer, metoder og modeller
Du bliver ført rundt både i mediationsteori og i praksis. Du får en introduktion til vigtige hjørner af forskningen og i mediationsmetodens værktøjer og virkemidler. Du arbejder med konflikthåndteringens paradigmer, hvor jura er en måde at løse konflikter på, og mediation er en anden alternativ løsningsmetode. Du lærer, hvilken betydning processen har for, hvordan parterne vurderer et resultat, og du bliver trænet i at optimere processen for at understøtte både parternes tilfredshed og deres positive vurdering af resultatet.
Dagen giver dig:
29. oktober 2024, 9.00-16.00
Dag 2
Grundlæggende konfliktforståelse og -håndtering som tredjepart
Du får en introduktion til en række grundredskaber i mediatorens værktøjskasse. Som mediator eller tredjepart i interventions- og konfliktsituationer skal du kunne navigere professionelt i konflikten. Du skal forstå konflikters udspring og forløb, og du skal kende sammenhænge mellem fx sygefravær, mistrivsel, stress og konflikter.
Du lærer at analysere konflikter, vurdere interventionsmulighederne og vælge en procesform, og hvordan du analyserer konflikter i forskellige kontekster, fx erhvervssager, nabostridigheder, skilsmisser, arbejdspladskonflikter eller lignende.
Dagen giver dig:
30. oktober 2024, 9.00-16.00
Dag 3
Mediation og konfliktintervention i praksis
Du træner dine evner som tredjepart i konflikter gennem øvelse, feedback og kobling til yderligere teori. På dagen arbejder du med konflikter i organisationer, og hvordan du håndterer en asymmetrisk magtbalance eller en strukturelt betinget konflikt. I forhold til en organisatorisk kontekst lærer du at vurdere, om andre kilder i organisationen eskalerer konflikter, fx i deres skriftlige kommunikation.
Dagen giver dig:
Hvem møder du?
Mie Marcussen
Cand.merc.jur., mediator og master i konfliktmægling, forfatter og indehaver af Marcussen & Company
Hvem møder du?
Mie Marcussen
Cand.merc.jur., mediator og master i konfliktmægling, forfatter og indehaver af Marcussen & Company
Mediationskurset er bygget op af en række elementer, der understøtter din læring:
På kursets første dag får du bogen ’Mellem os - ABC til konflikt’, der er skrevet af Mie Marcussen.
Kurset svarer til 21 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater. Kurset er forhåndsgodkendt hos Advokatsamfundet.
Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. Log på portalen fra en browser, lige når du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviseren at kende allerede før kurset.
Det siger tidligere deltagere
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til onlineworkshoppen ’100% læring’.
På 1,5 time får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du får også fri adgang til et onlinekursus om læring på Djøfs læringsportal.
Det er vores ekstra bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurser28.-30. oktober 2024
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.