Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Skab resultater og trivsel med indsigt i organisationspsykologiske teorier og værktøjer.
7 dage
Første dag fra 9.30, delvis med overnatning
Du ønsker at styrke din viden inden for organisationspsykologi og udvikling af mennesker.
Måske er du den erfarne praktiker, der ønsker inspiration og nye perspektiver. Måske er du ny inden for feltet.
Du kan kun deltage, hvis du har minimum to års erhvervserfaring efter en afsluttet uddannelse på minimum bachelorniveau.
Din arbejdsplads får en medarbejder, der:
’Organisationspsykologiuddannelsen’ går i dybden med, hvordan du kan bruge psykologisk viden til at øge produktivitet, effektivitet, trivsel og arbejdsglæde i organisationer.
Formålet med ’Organisationspsykologiuddannelsen’ er at give dig kompetence til at anvende og vurdere aktuel psykologisk viden i dit arbejdsliv. Uddannelsens temaer er udvalgt ud fra de udfordringer og problemstillinger, der kendetegner organisationer i dag, og hvilke dilemmaer og faldgruber udvikling af mennesker i organisationer byder på.
Du kommer til at arbejde med:
Djøf udbyder uddannelsen i samarbejde med Københavns Professionshøjskole.
Før start
Det skal du gøre inden start
Før uddannelsens start skal du beskrive din motivation og baggrund og konkrete organisationspsykologiske problemstillinger, som du ønsker at behandle under uddannelsen.
21.-22. januar 2025, med overnatning
Modul 1
Motivation og læring i arbejdslivet
Du får en introduktion til uddannelsens mål, indhold og form og de øvrige deltageres mål med at deltage. Til at forstå og reflektere over sammenhænge, modsætninger og dilemmaer inden for det organisationspsykologiske felt bliver du præsenteret for en metateoretisk refleksionsramme, der anvendes gennem hele uddannelsen.
Om eftermiddagen kommer teatergruppen Teaterspektrum på besøg. Sammen undersøger vi, hvordan organisationspsykologiske problemstillinger udspiller sig verbalt og kropsligt i aktuelle cases. Formålet er at dele og analysere konkrete organisationspsykologiske mikroproblemstillinger og afprøve forskellige handlemuligheder. Det bliver både lærerigt, sjovt og fællesskabsopbyggende.
Dagen giver dig:
På modulet får du perspektiver på, hvad medarbejdere bliver motiveret af i dag, og hvilke former for organisering, feedback og ledelse det kalder på. Du får viden om, hvad der fremmer og hæmmer motivation i arbejdet, og du får inspiration til, hvad du kan gøre for at fremme egen og andres motivation i arbejdet.
Dagen giver dig:
6. februar 2025, 9.30-10.30, online
Kickoff
Kickoff af onlinelæringsgrupper
Mellem modulerne mødes du med din læringsgruppe. Her reflekterer I over undervisningens indhold og forbinder det med problemstillinger fra jeres egen praksis. I vil også få til opgave at facilitere en opsamlingsøvelse på et af modulerne. På dette første møde aftaler I tidspunkter for de efterfølgende møder i læringsgruppen.
27. februar 2025, Djøf Møde & Event, København K
Modul 2
Evolution og adfærdspsykologi – med menneskedyret på arbejde
På modul 2 får du en introduktion til evolutions- og adfærdspsykologiske pointer og redskaber til at analysere og designe adfærdsforandringer i organisationer. Mennesker er kloge, rationelle og selvstændige, men vi er også forudsigeligt irrationelle, hyper sociale dyr. Vores evolutionært udviklede motiver og hjerneprogrammer styrer os ofte ’bag om ryggen’, og vi begår tankefejl og falder i adfærdsfælder. Viden om vores nedarvede bias og adfærdsparatheder kan hjælpe os til at træffe bedre beslutninger og gøre det lettere at samarbejde og få gjort det, vi gerne vil.
Dagen giver dig:
13. marts 2025, Djøf Møde & Event, København K
Modul 3
Fremtidens organisation
På modulet bliver du præsenteret for de nyeste strømninger inden for organisationspsykologien med Frederic Laloux’ organisationsmodel TEAL og professionelle læringsfællesskaber. Du arbejder undersøgende med, hvilke værdier, idealer og kompetencer fremtidens organisationer skal bygge på, og hvilke dilemmaer der kan opstå med selvledelse og decentral beslutningskraft. Du får kompetence til at omsætte og afprøve disse idéer i din egen organisation.
Dagen giver dig:
3. april 2025, Djøf Møde & Event, København K
Modul 4
Psykologiske forsvar – dynamik og produktivitet i samarbejdet
Dagen fokuserer på, hvordan gruppers psykologiske modenhed påvirker tænkning og adfærd i gruppen. Jacob Alsted giver dig indblik i, hvorfor det ikke altid er lige let at bevare et åbent, fleksibelt og professionelt mindset, selvom idealet er, at alle kan reflektere, tale og tænke frit i organisationen.
Dagen giver dig:
30. april 2025, Djøf Møde & Event, København K
Modul 5
Mening, identitet og samarbejde
På modul 5 får du en introduktion til systemisk og narrativ organisationspsykologi. Du får viden om, hvordan du kan bruge narrative ideer og begreber til at facilitere læring og udvikling i arbejdsfællesskaber, samt meningsfuldt arbejde med strategi og forandringsprocesser. Du får inspiration til, hvordan negative interaktionsmønstre, uværdige positioner og konflikter kan opløses.
Dagen giver dig:
15. maj 2025, Djøf Møde & Event, København K
Modul 6
Opsamling, perspektivering og vejledning
Du og resten af holdet samler op på uddannelsens mål og indhold, og I giver hinanden sparring på problemstillinger og projekter. I reflekterer over etiske problemstillinger ved psykologisk intervention i organisationer. Efter frokost bliver du vejledt om eksamensopgaven.
Dagen giver dig:
16. juni 2025, 12.00
Eksamen
Eksamen
Eksamensformen er en caseopgave, hvor du beskriver et fagligt og professionelt problem fra din praksis, som har din særlige interesse eller opmærksomhed. Casen må gerne bygge på systematiske observationer og undersøgelser fra din organisatoriske kontekst. Det skriftlige produkt skal maks. være på 12, 16 eller 20 sider for en, to eller tre studerende.
Ved gruppeaflevering er indledning, problemformulering og konklusion fælles for gruppen, mens I ved den øvrige tekst skal angive, hvem der er ansvarlig for hvilke dele af teksten. Bedømmelsen er individuel. Forud for eksamen modtager du to timers individuel vejledning. Efter den nye eksamensbekendtgørelse er du automatisk tilmeldt eksamen. Framelding tæller som et eksamensforsøg og vil være det første ud af tre mulige.
’Organisationspsykologiuddannelsen’ kan meriteres som valgfrit modul på ’Diplomuddannelsen i projektledelse’ (10 ECTS-point) eller ’Diplomuddannelsen i ledelse’ (5 ECTS-point).
Hvem møder du?
Jesper Dybdal
Underviser, Lektor i pædagogisk psykologi på Københavns Professionshøjskole
Hvem møder du?
Jesper Dybdal
Underviser, Lektor i pædagogisk psykologi på Københavns Professionshøjskole
Jacob Alsted
Underviser, Erhvervsforsker, ph.d. og cand.scient.pol., Haslund & Alsted
Hvem møder du?
Jacob Alsted
Underviser, Erhvervsforsker, ph.d. og cand.scient.pol., Haslund & Alsted
Helle Hein
Underviser, Selvstændig forsker, foredragsholder, konsulent og forfatter
Hvem møder du?
Helle Hein
Underviser, Selvstændig forsker, foredragsholder, konsulent og forfatter
’Organisationspsykologiuddannelsen’ er bygget op af en række elementer, der understøtter din læring. Du bliver undervist efter principperne om ’blended learning’:
Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Du kan bruge portalen fra en browser 24-7. Og du kan lære de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale.
Det siger tidligere deltagere
Gennemsnitlig tilfredshed
4
21 bedømmelser
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.
På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.
Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurserSe alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.