Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
På ’Proceskonsulentuddannelsen’ bliver du trænet i at facilitere, designe og lede forandrings- og udviklingsprocesser, der sikrer fremdrift i organisationen.
11 dage
Alle dage 9.00-16.00
Du ønsker at styrke din tilgang til at arbejde struktureret og målrettet med processer, forandringsledelse og procesledelse med fokus på praktisk træning.
Du ønsker at blive bedre til at håndtere relationelle processer og få mennesker til at tale bedre sammen for at skabe bedre resultater for organisationen. Din rolle i egen organisation kræver, at du kan orkestrere processer og møder på en effektiv og konstruktiv måde, og du ønsker at blive bedre til at facilitere dialoger.
På uddannelsen møder du andre akademikere, der kan være fagspecialister i forretningsudvikling eller HR. Du kan enten have lidt eller meget erfaring med at fungere som intern konsulent i en organisation eller som ekstern konsulent hos kunder eller brugere. Det vigtigste er, at du har en træningsbane i din hjemmeorganisation.
Din arbejdsplads får en medarbejder, der:
Filosofien bag ’Proceskonsulentuddannelsen’ er, at du skal lære at gøre frem for at tale om at gøre. Derfor kan du forvente høj inddragelse i undervisningen, løbende feedback og refleksioner over praksis og et intensivt program. Der er ikke et fast pensum; du vælger selv med undervisernes hjælp, hvad du vil fordybe dig i som selvstudie. Til gengæld kan du forvente, at værktøjer og metoder bliver trænet, når vi mødes, så du bliver sikker i dit ståsted som proceskonsulent.
Der er to undervisere for at sikre optimal læring og fokus på din udvikling som proceskonsulent. De få deltagere på holdet giver underviserne mulighed for at supervisere den enkelte deltager på opgaver mellem modulerne. Det gør din læringskurve stejl, og underviserne sætter alt ind for at udfordre dig lige præcis dér, hvor du bliver skubbet tilpas i din udvikling og vokser i rollen som proceskonsulent.
Mellem modulerne mødes du med en studiegruppe, hvor gruppen med supervision fra underviserne virtuelt/fysisk arbejder med refleksion, diskussion, casearbejde og repetition. Gruppemøderne bliver planlagt i forbindelse med modul 1, så de passer i deltagernes kalendere.
Du har mulighed for at tilkøbe en diplomeksamen på 5 ECTS-point. Du går til eksamen i det valgfrie modul ’Ledelse og facilitering’ fra Diplomuddannelsen i ledelse.
Du kan også læse om Djøfs faciliteringsuddannelse, hvor du lærer at levere god mødefacilitering og mødeledelse med effektive og dynamiske metoder.
Før start
Det skal du gøre før start
Inden første modul skal du læse et kompendium og besvare nogle spørgsmål.
10.-11. november 2025, IDA Conference, Kbh. V
Modul 1
Proceskonsulentens arbejdsfelt, opgaver og rolle
Modul 1 kickstarter ’Proceskonsulentuddannelsen’ ved at definere, hvad der karakteriserer den succesfulde proceskonsulent både teoretisk, metodemæssigt og i praksis. Du arbejder med dit mindset, og du begynder på at træne konkrete metoder og teknikker.
Modulet giver dig:
Du afslutter modulet med at definere dine første skridt i retning af at blive en mere robust proceskonsulent, og du lægger en plan for, hvordan du vil realisere din udvikling.
Online
Træning 1
Din personlige transferplan
Imellem modul 1 og 2 mødes du virtuelt (eller fysisk) med din studiegruppe og gør status på din personlige transferplan og din fremdrift. Jeres afsæt er en specifik opgave fra underviserne.
8. december 2025, MBK Kursuslokaler, Kbh. K
Modul 2
Organisationers kompleksitet og proceskonsulentens mandat
Modulet styrker din indsigt i organisationers kompleksitet som præmis for proceskonsulentens arbejde.
Modulet giver dig:
Online
Træning 2
Få fremdrift i din organisatoriske case
Du og din studiegruppe gør status på din organisatoriske case. Udgangspunktet er en specifik opgave fra underviserne
19. januar 2026, MBK Kursuslokaler, Kbh. K
Modul 3
Interventionsgreb som katalysator for læring og fremdrift
Modul 3 er dedikeret til et af proceskonsulentens vigtigste greb: intervention. Hvad gør du, hvis en proces pludselig går i hårdknude, der opstår konflikter, eller gruppen, du faciliterer, går i stå? Vi introducerer dig til ti konkrete greb, som kan være en katalysator til fremdrift og udvikling og sikrer, at du står robust, hvis organisationen er i stormvejr.
Modulet giver dig:
Online
Træning 3
Styrk dine interventioner
Du og din studiegruppe drøfter de forhindringer, barrierer og snubletråde, du møder i din proceskonsulentpraksis, og hvordan du håndterer dem hensigtsmæssigt med fx intervention. Gruppen tager afsæt i en specifik opgave fra underviserne.
3.-4. februar 2026, IDA Conference, Kbh. V
Modul 4
Autentisk procesledelse og -design
Modul 4 har autentisk procesledelse og -design i centrum. Du forfiner din rolle som proceskonsulent gennem praktisk træning i at designe procesforløb.
Modulet giver dig:
Online
Træning 4
Det gode procesdesign
Sammen med en anden deltager fra holdet tilrettelægger du en delproces til simulering på modul 5. I modtager supervision fra en underviser, som forstærker jeres læring og udvikling.
11. marts 2026, MBK Kursuslokaler, Kbh. K
Modul 5
Simulatordag
Modul 5 er en dedikeret simulatordag, hvor du træner i at bruge alle de greb, uddannelsen har budt på indtil nu. Formålet er at finpudse dine individuelle proceskonsulentkarakterstyrker og proceskonsulentfærdigheder. Du får konstruktiv feedback og supervision undervejs.
Modulet giver dig praktisk træning i:
Mellem modul 5 og 6 tager du (senest) stilling til, om du vil gå til ECTS-eksamen.
26. marts 2026, MBK Kursuslokaler, Kbh. K
Modul 6
Lytning og længere procesforløb
Et af proceskonsulentens væsentligste værktøjer er spørgsmål. Men ingen gode spørgsmål uden god lytning. På modulet kortlægger vi, hvad god lytning er og består af. Du får også indblik i, hvordan du kan designe og tilrettelægge længere organisatoriske udviklingsforløb.
Modulet giver dig:
Hvis du har valgt at gå til ECTS-eksamen, får du en online gruppesupervision med underviserne og en individuel eksamensvejledning i forbindelse med din skriftlige og mundtlige eksamensopgave.
27. april 2026, IDA Conference, Kbh. V
Modul 7
Generalprøve og praktisk eksamen
Modul 7 er sat af til generalprøve og en praktisk eksamen, hvor du får lejlighed til at demonstrere dine nye færdigheder ved forskellige øvelser, opgaver og pædagogiske benspænd.
Eksamen består af en casebaseret gruppeopgave og en individuel mundtlig eksamen på 15 minutter.
Modulet giver dig:
Hvis du har valgt ECTS-point, får du en karakter for din skriftlige og mundtlige opgave.
Modulet slutter med diplomer og socialt netværk.
Hvem møder du?
Peter Hjermind
Underviser, MA i strategisk og finansiel styring , Senior consultant, Sales Force 1
Hvem møder du?
Peter Hjermind
Underviser, MA i strategisk og finansiel styring , Senior consultant, Sales Force 1
Eva Jakobsen
Underviser, Selvstændig proceskonsulent, JakobsenConsulting
Hvem møder du?
Eva Jakobsen
Underviser, Selvstændig proceskonsulent, JakobsenConsulting
Undervisningen er praksisnær og veksler mellem refleksion, personlig feedback, læring og træning, så du opbygger en proceskonsulentværktøjskasse med mange facetter.
På ’Proceskonsulentuddannelsen’ arbejder du med:
Du forbereder dig til hvert modul ved enten at arbejde med det lærte i din egen organisation, læse eller forberede en case, og du mødes fysisk eller online med din studiegruppe. På første modul bliver du præsenteret for en del litteratur som inspiration, men du vælger selv, hvad du vil fokusere på teoretisk i dit selvstudie.
Undervejs forstærker Djøfs digitale læringsportal din læring på uddannelsen med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. Log på portalen fra en browser, lige når du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviserne at kende, allerede før uddannelsen starter.
Du kan tilkøbe en kompetencegivende diplomeksamen mod en merbetaling på 5.500 kr. ekskl. moms. Diplomeksamen bliver afholdt samtidig med den praktiske eksamen af Zealand i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelser.
Det siger tidligere deltagere
Gennemsnitlig tilfredshed
4.5
47 bedømmelser
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.
På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.
Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurserSe alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.