Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Formandskabet kræver et stort administrativt apparat og en omfattende indsats fra stort set alle ministerier.
- Et stærkt hold af medarbejdere fra centraladministrationen står foran et omfattende stykke arbejde under Danmarks EU's formandskab. Ingen tvivl om, at det både bliver meningsfuldt, spændende og kompetencegivende. Ja, en kæmpe oplevelse – men også en svær opgave særligt i disse krisetider, siger formand for Djøf Offentlig, Johanne Nordmann, og fortsætter:
- Det er derfor vigtigt for mig at hejse et flag for, at der også kommer fokus på tiden efter formandstørnen, hvor medarbejderne skal restituere efter den kæmpe arbejdsindsats, og genfinde balancen i arbejdslivet, men hvor der helt sikkert også står opgaver klar, som måske har været sat på hold. Jeg håber derfor, at der allerede nu på arbejdspladserne bliver talt om, hvordan man sammen lykkedes med det hele både under – men også efter.
For at du kan fokusere på den spændende del, så har vi lavet en huskeliste, inden det for alvor går løs.
Din arbejdsgiver kan ikke afvise, at du holder ferie, men de kan i et vist omfang beslutte, hvornår din ferie skal ligge. Måske kommer din sommerferie i år til at ligge før 1. juli til sommer.
Vi anbefaler, at du drøfter det med din chef.
Med fare for at være lyseslukker allerede inden festen er gået i gang, så er det en rigtig god idé, at du er opmærksom på, at din gennemsnitlige ugentlige arbejdstid ligger på 37 timer ugentligt, også under et EU-formandskab. Og når vi siger din gennemsnitlige arbejdstid, betyder det selvfølgelig at det kan svinge; men det skal gerne bølge i både op og ned.
Arbejdsmiljølovens regler om hviletid og fridøgn gælder – også under EU-formandskabet.
Måske er der allerede blevet snakket løn og vilkår på din arbejdsplads i forbindelse med din kommende rolle under EU-formandskabet? Men hvis der ikke er, så anbefaler vi, at du selv tager initiativ til at få det på plads, inden bolden for alvor ruller 1. juli.
Det er nemlig vores erfaring, at der som oftest vil komme mere i lønningsposen, hvis man får det afklaret på forhånd fremfor at vente til at opgaven – og formandskabet – er overstået.
Vi anbefaler, at du i første omgang fat i din tillidsrepræsentant og får en snak om, hvordan I griber det an hos på din arbejdsplads.
EU-landene skiftes til at have formandskabet i Ministerrådet i et halvt år ad gangen. Når Danmark sætter sig for bordenden i Ministerrådet 1. juli 2025, er det 8. gang vi har EU-formandskabet.
Forberedelserne til Danmarks formandskab er dog allerede i fuld gang. Forberedelserne går kort fortalt ud på, at regeringen gennemgår de EU-lovforslag, der allerede er til forhandling i Ministerrådet eller forventes at komme på dagsordenen. Regeringen prioriterer sager, der er betydningsfulde for Danmark, og hvor der er gode muligheder for at opnå konkrete resultater
Har du spørgsmål til dine løn- og ansættelsesvilkår, så tøv ikke med at tage fat i din tillidsrepræsentant eller os. Du kan ringe til Djøf på telefon 33 95 97 00 på hverdage kl. 9.00-16.00 eller sende en direkte besked.
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.