Faglighed kan gå alle veje – og min var nok lidt speciel

Emil Munck de Voss, medstifter af Reduced, deler historien om, hvordan han brugte jurastudiet til at revolutionere fødevareindustrien.

Emil Munck de Voss sidder på et industrielt bord og smiler

Emil Munck de Voss, medstifter af Reduced

Da Emil stod i et karrierevalg, hvor tradition og innovation trak lidt i hver sin retning, tog han en chance. Kunne hans passion for jura forenes med hans kærlighed for mad?

Emil kombinerede sin juridiske faglighed med sin passion for mad

”Min mor er jurist, og min far er kok. Det har nok haft en indflydelse på, hvorfor jeg startede REDUCED. Det  var ikke den slagne vej at gå, men det føltes som en reel mulighed. Jeg havde selvfølgelig ikke været i stand til det alene, hvorfor William, min co-founder, har haft en central rolle i forhold til produktudvikling og at bygge virksomheden.”

Emil Munck er jurist fra Københavns Universitet. Tidligt arbejde han på et advokatkontor som studentermedhjælper og som frivillig juridisk rådgiver for start-up-virksomheder. Da hans gode ven kommer med en idé til, hvordan man kan lave fond og smagsforstærkere ud af de fødevarer, som er til overs, og som andre ikke kan bruge til noget, gav det pludselig mening for Emil at starte som selvstændig.

” Fødevarelovgivningen er kompliceret og stopper nogen fra at lave, det vi laver. Men det var jeg ikke så skræmt af. Det lå mere naturligt til mig qua min uddannelse. Det har været en lidt uset ”bonus”, at kunne forene det mine forældre stod for med mine interesser. Det føles i dag som om, jeg har skabt min egen vej i samarbejde med fantastiske kollegaer – det er jeg stolt af”

Substansen i det jeg laver i dag, kommer fra min faglighed. Interessen for fødevarer fra min personlighed

Emil Munck de Voss

Om at dele samples ud til mine medstuderende

”Når man driver en fødevarevirksomhed, så står man ofte nede i et supermarked og deler samples ud. Jeg kan egentlig godt lide det, da man får en omgående feedback på ens produkter. Jeg gør det stadig og kommer formentlig til at gøre det, så længe vi har produkter i supermarkeder.

Jeg kan huske, at nogle af mine tidligere medstuderende fra jurastudiet kom ned i det her supermarked, lige da vi havde startet virksomheden og så mig stå der med forklædet og corona-visir. Jeg kunne mærke, at jeg blev lidt usikker og blev lidt for bevidst om, hvad de tænkte – ”Har han læst 5 år på universitetet for at stå der og dele smagsprøver ud?”. Det tænkte jeg, at de tænkte – men det gjorde de nok ikke.

Sådan kan det føles at stå lidt udenfor det faglige fællesskab. Heldigvis er jeg blevet klogere. Det, jeg laver i dag, er relevant – både for mit fag og mit drive. Det tror jeg faktisk også, at andre tænker, hvis jeg spurgte dem.”

Emil Munck har et budskab til nye studerende. Der er plads til det individuelle i en strømlinet verden. Der er plads til forskelligheder. Der er plads til at udfolde den problemløsningskompetence, som det akademiske tilløb giver en. ”Jeg ved, at det, vi dybest set lærer i vores fag, er at tilgå en kompleks problemstilling – og løse den – og derefter kommunikere den ud til vores omverden. Netop denne egenskab tror jeg, der er brug for i verden fremover – og lige nu, når kompleksiteten skal kommunikeres til medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere og investorer.”

Emil Munck de Voss står med hænderne i lommen og smiler

Det er vigtigt at have en fagforening, der kan rådgive inden for lige præcis det, man laver

”Jeg har været medlem af Djøf siden studietiden. Jeg føler, det er min fagforening, og jeg har brugt dem i forbindelse med rådgivning – blandt andet med kontrakter. Jeg har også deres forsikringsprodukt. Jeg tænker, at det godt at have Djøf i baghånden, hvis jeg en dag står i en situation, hvor jeg har brug for hjælp.”

Er du ikke medlem endnu?

Bliv medlem af en professionel fagforening for akademikere, der studerer og arbejder inden for jura, økonomi, samfundsvidenskab, kommunikation og ledelse. Vi styrker dine muligheder på arbejdsmarkedet og står klar til at hjælpe dig, når der opstår problemer i dit studie- og arbejdsliv.

Bliv medlem