Bliv mentor

Kunne du tænke dig at bruge dine professionelle erfaringer til at understøtte andre medlemmers udvikling? Så bliv mentor i en af Djøfs mentorordninger – dine erfaringer gør en forskel for andre.

To mænd går udenfor og taler sammen

Bliv mentor og sæt blus under andre medlemmers udvikling

Som mentor bliver du en fortrolig sparringspartner i et andet medlems udviklingsproces. Og alle processer er forskellige. Derfor skal du som mentor både have lyst at give faglig sparring og tale om personlige drømme og mål.

Det kommer an på, hvad din mentee har brug for.

Uanset hvor du er i dit arbejds- eller studieliv, har du noget værdifuldt at give videre. Og som mentor låner du dine erfaringer ud til én, der har været på arbejdsmarkedet eller studiet kortere tid, end du har. Dine erfaringer og omveje kan blive deres genveje.

Som en del af Djøfs mentorprogram kommer du til at spille en væsentlig rolle for et andet medlem. Og hvem ved, måske lærer du også noget nyt om dig selv.

At være mentor er nemlig både en udfordrende og inspirerende proces, hvor du øger din selvindsigt og får finpudset dine kommunikative evner. 

Har du oprettet dig på vores nye platform?

Hvis du allerede er oprettet som mentor på vores nye platform kan du logge ind her.

Log ind som mentor

Mentorordninger

Find den ordning, du vil være mentor i.

Ofte stillede spørgsmål om at være mentor

Hvad kræver det at blive mentor?

Som mentor skal du have lyst til at udfordre dig selv og din mentee. Fx vil du blive mødt med en masse spørgsmål, og det er ikke sikkert, at du kan svare på dem alle sammen

Der er forskel på at være mentor på et jobsparringsforløb og være mentor på et længere udviklingsforløb. Som jobsparringsmentor er du klar til at lytte, vejlede og udfordre mentees jobønsker på basis af din erfaring.

På et udviklingsforløb er mentee i job, og her handler det om, at mentee skal komme tættere på indsigter om sig selv og sit arbejdsliv. Og der spiller du en nøglerolle i forhold til at hjælpe din mentee med at få de indsigter. Derfor er det vigtigt, at du er undersøgende, lyttende og fordomsfri, så I sammen kan skabe et trygt rum til udvikling.

Du kommer også til at benytte forskellig greb i samtalerne, så det passer til de behov, din mentee har. Fx ved at opmuntre, udforske nye perspektiver, dele ud dine erfaringer og andre gange skabe refleksion over det, der kan være svært for din mentee.

Det er en bred vifte af faglige og personlige kompetencer, det kræver at være mentor. Nogle af dem har du allerede. Nogle vil du lære i løbet af mentorforløbet. Det vigtigste er, at du har lyst til at blive udfordret og dele ud af dine erfaringer.

Hvad får jeg ud af at blive mentor?

Som mentor udvikler du dine kommunikative og relationelle kompetencer. Du kommer til at indgå i et veletableret mentorkorps på over 800 medlemmer af Djøf, så du får også adgang til et stærkt netværk med andre, der brænder for at dele deres erfaringer og ikke mindst udvikle mentees og sig selv.

Derudover bliver du udfordret og inspireret på dine egne tanke og handlemønstre. Alt sammen noget som styrker din karriere.

Vi sørger for at kompetenceudvikle og sparre med dig løbende, så vi i fællesskab sikrer, at du er klædt på til den mentorrolle, du indtager.

Hvordan arbejder jeg som mentor?
Som mentor stiller du dig til rådighed for en mentee i det omfang, du har tid og lyst.

Vælger du at blive mentor på et 
 jobsparrings- eller udviklingsforløb stiller du dig til rådighed i henholdsvis 3-6 og 9-12 måneder for din mentee. Som studiementor står du til rådighed i 3 måneder for din mentee. Men I aftaler altid indbyrdes, hvor ofte I skal mødes.

Du får en grundig introduktion til mentorrollen og invitation til mentorfaglige workshops. Du får også adgang til mentorfaglige ressourcer på vores mentorportal.

Og så tilbyder vi sparring og supervision på mentorrollen, hvis du ønsker det.
Hvordan sikrer Djøf kvaliteten af et mentorforløb?

Som mentor skal du have en oplevelse af, at du kan sparre med den person, du bliver matchet med. Eller at du bliver klædt ordentlig på til det. Alt sammen så du også får en god oplevelse i mentorrollen. For at sikre det optimerer vi hele tiden vores mentorrådgivning, match-proces og mentorordninger.

Vi står også til rådighed undervejs i mentorforløbet, hvis du har spørgsmål eller har brug for supervision, så du kan udfylde din rolle som mentor.

Vi kvalificerer løbende mentorprogrammet gennem erfaringsudveksling med forskere og eksperter inden for coach- og mentoring og HR-feltet.

Djøf er medlem af EMCC, og følger EMCC’s etiske retningslinjer for mentorsamtaler.

Hvor lang tid har Djøfs mentorprogram eksisteret?

Djøfs mentorprogram startede i 2003, og har i dag over 800 mentorer i korpset.

Hvert år gennemføres mere end 600 mentorforløb.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål til Djøfs mentorprogram, så skriv en mail til os på mentor@djoef.dk.

Skriv til os