Sara Vergo genvalgt som formand for Djøf

1 min.

14.03.2024

Kopier link


Djøfs øverste myndighed, Repræsentantskabet, har fredag den 15. marts 2024 genvalgt Sara Vergo som formand for de 110.000 medlemmer. - Vi skal øge indsatsen for et arbejdsliv i balance, hvis vi skal sikre behovet for arbejdskraft, siger hun.

61.351 unge har netop fået besked om, at de er optaget på en af de videregående uddannelser efter sommerferien.

- Uddannelse er en kæmpe gevinst for den enkelte unge, for virksomhederne og for samfundet. Jeg er glad for, at så mange unge nu skal i gang med en uddannelse. Arbejdsmarkedet har i høj grad brug for deres kompetencer, uanset hvilken uddannelse, de skal i gang med, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

Hun er også glad for, at 13.392 nye studerende er blevet optaget på en af de samfundsvidenskabelige eller erhvervsøkonomiske uddannelser, 'Djøf-uddannelserne'. Det er en stigning på 197 personer eller 2% i forhold til sidste års optag.

Sara Vergo har et klart budskab til både de nye studerende og universiteterne:

- Selv om der politisk fortsat er uklarhed om de rammer, der kommer til at gælde for studierne, når universitetsreformen skal føres ud i livet, og en del af uddannelserne bliver forkortet og andre omlagt til erhvervskandidat-uddannelser, hvor man læser og arbejder samtidig, er det vigtigt at skabe et godt studiemiljø.

- Mange studerende vil være usikre på deres nye hverdag. Det er helt naturligt at føle sig usikker på det, der venter, når man skal noget nyt og livsforandrende. Vi ved, at rigtig mange studerende tror, at alle de andre har helt styr på det med at studere, at de nok er lidt klogere, har nemmere ved at finde nye venner og i øvrigt ikke oplever usikkerhed. Og det er ærgerligt, for ofte har de nye studiekammerater det på nøjagtig samme måde, pointerer Sara Vergo.

Hun fortæller, at det er en problemstilling, Djøf som fagforening vil italesætte, så man som studerende kan læne sig op ad hinanden, finde ro i at følelsen er naturlig og man har den til fælles med de andre.

- Man er hverken mindre klog eller dårligere til at studere, fordi man har brug for at stille spørgsmål og lære sig koderne i dette nye set-up, siger Sara Vergo og slutter:

- Men uddannelsesstederne kan også lette presset ved at tale om usikkerheden, det nye og være tydelig om forventningerne, så de studerende ikke opbygger fejlagtige idéer om præstationer, de skal levere. Ligesom man kan præsentere de studerende for et mangfoldigt panel af erhvervsaktive, som de studerende kan spejle sig i. Ikke kun dem med de højeste karakterer eller én slags jobs, men et godt mix af typer med forskellige tilgange til både studie- og arbejdsliv og forskellige veje hen til, hvor de er i dag.