Virtuelt forhandlingskursus og lønoplysninger til special- og chefkonsulenter i staten

1 min.

Kopier link

Hjælp os med at få Djøfs medlemmer, der er ansat som special- og chefkonsulent på din statslige arbejdsplads, til at sætte kryds i kalenderen.

Special- og chefkonsulenterne i staten forhandler ofte selv deres løn med hjælp fra dig. Vi vil på kurset bringe dem igennem en lønforhandling step by step.

Nærmere om kurset

Djøf vil klæde konsulentgruppen på med en flig af den viden, vi giver dig på vores forhandleruddannelse for tillidsrepræsentanter. Hvis du ikke allerede har deltaget på Djøfs TR-forhandleruddannelse, så har du mulighed for at gøre det.

Læs mere om den gode forhandler

På kurset til konsulentgruppen vil vi særligt sætte fokus på forberedelsen af forhandlingen, og hvordan konsulenten bedst bringer sine kompetencer i spil overfor chefen. Endelig vil vi gerne slå et slag for brugen af tillidsrepræsentanten i deres forberedelse.

Vi håber, at du vil hjælpe os med at markedsføre tilbuddet til konsulenterne på din arbejdsplads. Du kan læse mere om kurset og sende linketvidere til konsulentgruppen på din arbejdsplads. 

Hvordan kan du hjælpe de konsulenter, der forhandler selv?

Du har som tillidsrepræsentant en kæmpe viden om arbejdspladsen, og hvordan konsulenterne kan tilrettelægge en god lønforhandlingsproces. Et af de forhold, du kan hjælpe med, er lønoplysninger om arbejdspladsen. 

Lønoplysninger fra dig til konsulentgruppen

Selvom du ikke har forhandlings- og aftaleretten i forhold til special- og chefkonsulenterne i staten, spiller du stadig en vigtig rolle, når det handler om denne gruppes lønforhold.

Tilbage ved OK21 blev det præciseret, at du i forbindelse med de årlige lønforhandlinger skal have mulighed for at få relevante lønoplysninger for de medarbejdere, som du repræsenterer. Det gælder også konsulentgruppen.

Så når de årlige lønforhandlinger står for døren, da husk at bede ledelsen om relevant lønstatistik materiale – også vedrørende konsulentgruppen. Det kan være oplysning om lønniveau, lønudvikling samt om den lokale tillægsanvendelse/-fordeling, kombineret med oplysninger om køn og anciennitet. På den måde kan du være med til at hjælpe konsulenterne med deres forberedelse til den individuelle lønforhandling.