Processpillet: Få chancen for at vinde i Højesteret

Har du lyst til at prøve kræfter med at løse en ansættelsesretlig konflikt i samarbejde med nogle af landets dygtigste advokater? Så er denne case competition lige noget for dig.

Studerende fører sin sag i retten

Hvad er Processpillet?

Processpillet er en ansættelsesretlige case competition som Djøf og Danske Advokater står bag. Her har du som jurastuderende mulighed for at prøve kræfter med at udarbejde en stævning eller et svarskrift som du skal procedere i landsretter foran et dommerpanel bestående af dommere og advokater.

Processpillet foregår i hold af 3-5 studerende og sammen stiller I op i delfinalerne, der bliver kørt i landsretterne. Herefter går de bedste hold videre til finalen, hvor holdene skal procedere i Højesteret. Hvert hold får tilknyttet en advokat som vejleder. Efter finalen bliver der holdt en finalereception sammen med Danske Advokater, hvor vinderne bliver kåret.

Få praktisk erfaring med ansættelsesret

Processpillet giver dig mulighed for at få omsat din teoretiske viden fra studiet til praktisk erfaring med ansættelsesret. Ansættelsesret har til formål at løse konflikter mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, det kan fx være sager om overtrædelse af overenskomster eller løn- og arbejdsforhold.

Ved at deltage i Processpillet, kan du finde ud af, om ansættelsesret er noget for dig, og om det er en karrieremæssig retning, du gerne vil gå. Samtidigt får du nogle erfaringer og kompetencer som du kan skrive på dit cv.

I løbet af konkurrencen vil du møde flere advokater, hvilket både kan være en god rekrutteringsmulighed for dig og give dig et værdifuldt netværk i forhold til din fremtidige karriere. Udover det, vil du selvfølgelig også møde en masse andre studerende, der, ligesom dig, er klar på en sjov, udfordrende og kompetencegivende case competition.

Det, du skal vide om Processpillet

Har du lyst til at være med i Processpillet? Få overblik over alt det praktiske.

Tak til vores sponsorer

Bliv casewriter i Processpillets projektgruppe

Hvilke opgaver har man som casewriter?

Sammen med 1-2 andre jurastuderende skal du skabe et indholdsrigt og udfordrende Processpil i samarbejde med Djøf og Danske Advokater.

Du bliver en del af projektgruppen, der står for:

  • at udarbejde årets case i samarbejde med en erfaren advokat
  • kontakten og samarbejdet mellem Processpillet og jurister, advokater og dommere
  • at gennemføre Processpillet i praksis, bl.a. i Højesteret.

Planlægningen starter i februar 2025, hvor vi vil holde 1-2 statusmøder om måneden, enten online eller fysisk, frem til Processpillet bliver afholdt i efteråret 2025. Det vil variere, hvor meget tid du skal bruge på projektet.

Der vil være noget rejseaktivitet, når du er frivillig i projektgruppen. Djøf dækker udgifterne til rejserne.

Hvad får jeg ud af at være casewriter?

Processpillet er en unik mulighed for at udvide dit netværk med både ambitiøse og fagligt stærke studerende, men også med erfarne og højtprofilerede advokater, jurister og dommere, der kan være værdifulde at have senere i din karriere.

Som casewriter får du praktisk erfaring med:

  • projektledelse
  • koordinering med deltagere og interessenter fra advokatbranchen
  • afvikling af et spændende og fagligt arrangement i Højesteret
  • udvikling af case og retsmateriale
  • kommunikation af juridiske procedurer
  • samarbejde med erfaren advokat om det faglige indhold i casen
  • gruppearbejde med andre studerende.
Det er kompetencer, du kan bruge på dit cv og som kan give dig mulighed for at se, hvordan du har det i rollen som både projektleder, facilitator af et arrangement og juridisk formidler. Du skal samtidigt bruge din faglighed, når du skal udvikle casen. Du kommer til at lære en masse nyt og få nye kompetencer, både de personlige og faglige af slagsen.
Hvem kan blive casewriter?

For at blive en del af projektgruppen, skal du være:

  • jura- eller erhvervsjurastuderende med erfaring eller interesse for ansættelsesret
  • frisk på at give de andre studerende en unik oplevelse med Processpillet
  • god til at koordinere, planlægge og samarbejde
  • medlem af Djøf.
Hvordan bliver jeg casewriter?

Hvis du har lyst til at blive casewriter i projektgruppen, så send os en motiveret ansøgning på maks. 1 side, hvor du beskriver, hvorfor du er motiveret til opgaven, og hvordan du kan bidrage til at skabe et stærkt Processpil.

Du skal sende din ansøgning og dit cv til Hong Nhi Nguyen, konsulent i Djøf, på: hnn@djoef.dk.

Du er også velkommen til at kontakte Hong på telefon 31 67 80 51, hvis du har spørgsmål til casen eller opgaverne som frivillig.

Deadline er søndag den 22. december, hvor samtaler vil blive afholdt i de sidste to uger af januar.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du har nogle spørgsmål til Processpillet, så kan du kontakte Hong Nhi Nguyen på hnn@djoef.dk.