Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Skal du i praktik eller studere et semester i udlandet, kan du søge blandt en lang række af legater, der kan hjælpe dig økonomisk.
Som medlem af Djøf, kan du søge Djøfs rejselegater.
Læs om legaterne og se, hvordan du søger dem.
Djøf Studerende og Djøf Forlag uddeler rejselegatet to gange om året til henholdsvis forårs - og efterårssemestret. Et rejselegat fra Djøf er på 10.000 kr.
Vælg det rejselegat, du vil søge
To gange om året uddeler vi to typer af rejselegater til studerende medlemmer af Djøf, så start med at finde ud af, hvilket legat, du vil søge. Du kan godt søge begge legater, men du kan kun modtage et legat. Til forårssemesteret 2025 uddeler vi 10 x Djøf rejselegater og 10 x Djøf grønne rejselegater. Alle legater er på 10.000 kroner.
Vi uddeler Djøf rejselegater til studerende, der har ambitioner om en international karriere og derfor vælger at tage et praktik- eller studieophold i udlandet.
Skal du til udlandet i enten praktik eller på studieophold, hvor klima og bæredygtighed er i fokus, kan du søge Djøfs grønne rejselegat. Dette legat giver vi til studerende, der stræber efter at uddanne sig inden for klima og grøn omstilling.
Du skal opfylde disse krav
For at komme i betragtning til et af Djøfs legater, skal du opfylde følgende krav:
Du kan ikke bruge Djøfs rejselegater til:
Ansøgning og dokumentation
Når du skal udfylde ansøgningen, skal du vedhæfte følgende dokumenter:
*En forhåndsgodkendelse er en bekræftelse fra dit universitet eller praktiksted på, at du er godkendt til udlandsophold. Den modtager du ofte før din indskrivningsbekræftelse. Hvis du ikke har modtaget din forhåndsgodkendelse, så kontakt dit universitet eller praktiksted, og få tilsendt en bekræftelse.
Du skal ikke vedhæfte andre dokumenter som fx karakterer eller budget. Har du ikke de ovenstående dokumenter klar, kan du stadig godt gå i gang med ansøgningen. Bare skriv til os på rejselegat@djoef.dk, og giv os besked om, at du sender dokumentationen senere, når du har dokumenterne klar.
Når du vil ansøge om Djøfs grønne rejselegat, skal du yderligere vedhæfte:
Din motivation for udlandsopholdet
Når du har vedhæftet den nødvendige dokumentation for ansøgningen, skal du bagefter skrive din motivation for dit udlandsophold og din fremtidige karriere. Dit svar må højst fylde 200 ord.
I dit svar skal du uddybe, hvad der har motiveret dig til at tage til udlandet, hvorfor det betyder noget for dig, og hvorfor du har valgt den specifikke destination.
I din ansøgning lægger vi vægt på koblingen mellem dit studie- eller praktikvalg, og dine ambitioner for din fremtidige karriere.
Søger du Djøfs grønne rejselegat vil vi gerne høre, hvad der har ledt dig til at vælge lige netop dette land i forhold til grøn omstilling og bæredygtighed, og hvordan dette udlandsophold bidrager til dine kompetencer inden for klimaområdet.
I ansøgningen skal du desuden objektivt beskrive, hvordan din valgte studieretning eller praktikplads bidrager til den grønne omstilling og bæredygtighed, fx med eksempler på fag eller praktikerfaring, der har fokus på disse områder.
Du skal dele dine erfaringer
Djøf vil rigtig gerne være med til at inspirere studerende til at tage på et udlandsophold. I ansøgningens sidste del, skal du derfor forklare, hvordan du vil kommunikere dine erfaringer og oplevelser fra dit udenlandsophold til andre studerende medlemmer af Djøf. Dit svar må højst fylde 100 ord.
Her kan du give os dit kreative bud på, hvordan du vil være med til at inspirere andre studerende til at tage på et udlandsophold. Vi har tidligere haft legatmodtagere, der har formidlet deres oplevelser igennem videoer, podcasts, sociale medier, i blogs, i interviews i Djøf Blandet og med oplæg til vores arrangementer om ’Studieliv i udlandet’.
Ansøgning til Djøfs rejselegater til foråret 2025 er lukket. Vi vender tilbage med nye datoer for Djøfs rejselegater til efteråret 2025 i februar 2025.
Djøfs rejselegat er lukket for tilmelding Djøfs grønne rejselegat er lukket for tilmelding
For de heldige legatmodtagere, vil der være et online kick-off-møde den 12. december kl. 17.00, hvor du vil få mulighed for at møde de andre legatmodtagere. Vi sørger også for, at du bliver klædt på til at dele dine erfaringer og oplevelser, mens du er afsted.
Har du spørgsmål til ansøgning eller rejselegatet, så skriv til os på rejselegat@djoef.dk.
Alle legatmodtagere skal som udgangspunkt deltage i kick-off-mødet. Hvis du er forhindret i at deltage, skal du sende en mail til rejselegat@djoef.dk, så vi kan koordinere et nyt tidspunkt, hvor du kan modtage de nødvendige informationer.
Bemærk, at Djøf er forpligtet til at indberette legatuddelinger til Skat, og derfor bruger vi dit CPR-nummer, som du har oplyst, da du meldte dig ind i Djøf. Legater bliver indberettet som ikke-skattepligtigt legat, betinget af dækning til udgifter i forbindelse med studie- eller praktikophold i udlandet.
Ofte stillede spørgsmål om Djøfs rejselegater
Du kan altid finde ansøgningsfristerne på denne side, når der er åbent for ansøgninger.
Ansøgningsfristerne for efterårssemestre ligger typisk i starten af juni og for forårssemestre ligger de typisk i starten af december.
Det er kun muligt at søge et rejselegat til det semester, der er angivet på denne side. Hvis du skal på udveksling eller praktik i udlandet længere ude i fremtiden, kan du først søge et legat til det pågældende semester, når Djøf åbner ansøgningsportalen for det.
Det er desværre ikke muligt at modtage et af Djøfs rejselegater, hvis du allerede har været eller er taget afsted på dit udlandsophold.
Du kan søge både Djøfs rejselegat og Djøfs grønne rejselegat, men det er kun muligt at modtage ét af legaterne. Vær opmærksom på, at dit udlandsophold skal have et grønt formål, hvis du ønsker at søge Djøfs grønne rejselegat.
Du kan kun modtage ét rejselegat fra Djøf i din studietid.
Vi udvælger udelukkende de bedste kandidater på baggrund af den motiverede ansøgning. Herefter forsøger vi at tage højde for uddannelsesinstitution, uddannelsesretning, køn og hvor langt kandidaten er på sin uddannelse, så det passer procentvist med den andel fra den pågældende gruppe, der har søgt legatet. Dette er blandt andet for at fordele legaterne ligeligt på tværs af studieretningerne.
Vi tager hverken karakterer, anbefalinger eller andet i betragtning, når vi bedømmer din ansøgning. Det er derfor ikke nødvendigt at vedlægge flere filer end de obligatoriske.
Vi udvælger først legatmodtagerne, når ansøgningsportalen er lukket. Det gør derfor ingen forskel, hvornår på semestret, du sender din ansøgning eller hvor længe du har været medlem af Djøf.
Du har mulighed for at logge ind med din bruger på ansøgningsportalen og tilføje manglende dokumenter til din ansøgning, fx dokumentation for dit ophold i udlandet.
Hvis du ønsker at ændre andet i din ansøgning, skal du logge ind på ansøgningsportalen og anmode om at få slettet din ansøgning, så du herefter kan lave en ny ansøgning.
Vi afholder et webinar hvert semester, hvor vi gennemgår, hvordan man skriver en god ansøgning til Djøfs rejselegat og Djøfs grønne rejselegat.
Den 3. oktober kl. 17:00 holder vi webinaret 'Kickstart din legatsøgning'. Tilmeldingslink kommer snart.
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.