Din løn som offentligt ansat

I det offentlige følger din løn en af de overenskomster som Djøf har forhandlet for dig. Find ud af, hvilken basisløn og pension, du har ret til, og hvilke muligheder du har, for at få mere i løn i form af tillæg, engangsvederlag og resultatløn.

To kvinder sidder i en park og snakker

Din løn består af flere dele

Når du arbejder i det offentlige, bliver din løn fastsat i enten de statslige, regionale eller kommunale overenskomster og aftaler, som blandt andet Djøf har været med til at forhandle med de offentlige arbejdsgivere.

Din løn består af:

  • en basisløn
  • eventuelt et fast tillæg, fx rådighedstillæg
  • individuelle løntillæg
  • arbejdsgiverbetalt pension.

I lønoversigten kan du se de aftalte lønninger og tillæg for ansatte i staten, kommuner og regioner. Find din stilling og se din basisløn, pension og faste tillæg.

Hent lønoversigt for offentligt ansatte

Bliv klogere på, hvilke regler der er for din løn, og hvordan den er sammensat.

Dit løntrin afhænger af din anciennitet

Som fuldmægtig er noget af din løn reguleret af en overenskomst, nemlig din basisløn, dit rådighedstillæg og et arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag. Du bliver placeret på et løntrin, alt efter, hvor mange års akademisk arbejde du har haft, efter du har afsluttet din kandidatuddannelse.

Som nyuddannet kandidat starter du på løntrin 4. Efter to år rykker du til trin 5 og 6, der begge er etårige. Herefter følger trin 8, der er det sidste trin på basislønskalaen. Trin 7 er civiløkonomernes øverste trin. Som bachelor kan du blive placeret på trin 1, 2, 4 (toårigt), 5 og 6.

I lønoversigten kan du se de forskellige løntrin og satser for basisløn, tillæg og pensionsbidrag, der er i det offentlige.

Hent lønoversigten for offentligt ansatte

Rådighedstillæg følger en anden skala

Hvis du bliver ansat som fuldmægtig i en administrativ generaliststilling, har du krav på et rådighedstillæg, der bliver fastlagt efter en anden skala. Du får rådighedstillægget fordi du er forpligtet til at stå til rådighed og kan blive pålagt en vis mængde merarbejde (overarbejde). Får du ikke et rådighedstillæg bør du kontakte Djøf.

Læs om merarbejde og rådighedstillæg

Du kan forhandle dig til mere løn

Udover din faste løn, har du mulighed for at forhandle dig til en højere løn i form af individuelle tillæg og bonusser, også kaldet engangstillæg, så din løn i højere grad afspejler dine kvalifikationer og resultater. Du forhandler enten direkte med din chef eller gennem en tillidsrepræsentant. Se dine forskellige muligheder herunder.